Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Αποφοίτησα από την Ιατρική Αθηνών το 2008 και στη συνέχεια εντάχθηκα ως επιστημονικός συνεργάτης στην επιστημονική ομάδα του τμήματος Παιδικής-Εφηβικής Εφηβικής Γυναικολογίας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το ερευνητικό μου έργο επικεντρώθηκε στην γυναικολογική ενδοκρινολογία και στη μελέτη του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών. Το 2010 ξεκίνησα την εκπαίδευση στην ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Γ. Χειρουργική 2010-2012) και την ολοκλήρωσα στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (2013-2017). Παράλληλα συνέχισα το ερευνητικό μου έργο πάνω στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και στην Παιδική – Εφηβική Γυναικολογία, το οποίο οδήγησε στην αναγόρευση ως Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2018.

Η αγάπη μου για τους υπερήχους και τη μαιευτική με οδήγησε μετά την λήψη ειδικότητας το 2017 στην Μονάδα Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Birmingham Women’s Hospital της Αγγλίας, ενός από τα 3 μεγαλύτερα κέντρα αναφοράς της Μεγάλης Βρετανίας δυναμικότητας 8.500 τοκετών το χρόνο. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός στάθηκε και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία μέσω της χορήγησης υποτροφίας κατόπιν εξετάσεων ανάμεσα σε νέους Μαιευτήρες Γυναικολόγους. Στο Birmingham Women’s Hospital εργάστηκα από το 2017 έως το 2021 ως Senior Clinical Fellow στο τμήμα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής, στο τμήμα Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου και στην Αίθουσα Τοκετών.

Το ενδιαφέρον μου κέντρισε ιδιαίτερα η μελέτη της καρδιάς του εμβρύου. Ως μέλος της Εμβρυοκαρδιολογικής ομάδας συνεργάστηκα στενά με την General Electric, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υπερηχοτομογράφων. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν η ανάπτυξη μεθολογίας για την ακριβή απεικόνιση της καρδιάς του εμβρύου από το πρώτο τρίμηνο με τη χρήση νέων τεχνολογιών (Slowflow).

Επιπλέον, ασχολήθηκα με την παροχή μαιευτικής φροντίδας σε γυναίκες με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό καθώς και σε γυναίκες με σοβαρές επιπλοκές της κύησης.

Το 2021 επέστρεψα στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργήσω μια σύγχρονη μονάδα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και παροχής ολοκληρωμένης Μαιευτικής και Γυναικολογικής φροντίδας, βασισμένη στην τεκμηριωμένη ιατρική (evidence based medicine) και προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες κάθε γυναίκας.

Παράλληλα είμαι επιστημονικός συνεργάτης στην Μονάδα Εμβρυομητρικής Ιατρικής «Κύπρος Νικολαΐδης» στη Γ’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικόν Νοσοκομείο. Επιπλέον είμαι μέλος της ομάδας Εμβρυομητρικής Ιατρικής στο ιδιωτικό Μαιευτήριο ΡΕΑ.